Top of the Rock

DSC_2634maisema, new yorkDSC_2624DSC_2614DSC_2643DSC_2652DSC_2650DSC_2630DSC_2613DSC_2644DSC_2621Empire state buildingDSC_2618DSC_2646DSC_2623DSC_2628DSC_2629DSC_2608auringonlasku new yorkissanew york, näköalapaikkaDSC_2620DSC_2640DSC_2605   Top of the Rock, huhtikuun lopulla,

New Yorkissa kävimme yhdellä näköalatasanteella, ja valitsimme Rockefeller centerin Top of the Rockin, suositumman Empire State buildingin sijaan, ihan vain sen takia, että minä halusin valokuvata Empire State buildingin korkealta.

Minusta yksi näköalatasanne korkealla riitti ihan hyvin, eikä minulla ollut minkäänlaista tarvetta nousta molemmille. Halusin mennä ylös ennen pimeää, sillä vaikka valomeri onkin hieno, niin halusin kuvata kaupunkia ylhäältä valoisaan aikaan. Menimme siinä vähän ennen seitsemää illalla, juuri ennen auringonlaskua. Auringonlaskun aikaan kaupunki muuttaa väriään tosi kauniisti. top of the rock new york

Huom: Top of the Rockiin pitää ostaa liput etukäteen, ja sinne ostetaan siis tietyn kellonajan lippu.

Me ostettiin hotellissa netin kautta liput klo 18.40 hissiin, ja se riitti kun puhelimen näyttöä näytti ovimiehelle. Ei siis tarvittu mitään tulostettuja lippuja (sellainen taitaakin olla jo vähän vanhanaikaista).

Hinta oli 30 dollaria per henkilö, ja sinne ei siis ollut mitään jonon ohi pääsylippuja tai muutakaan semmoista, vaan esimerkiksi ystävämme ei saaneet enää lippua samaan hissiin, vaikka olivat ihan ehkä tunti meidän jälkeen niitä siellä lippuluukulla ostamassa. Se kellonaika oli siis täyttynyt sillä välin.

Olin aikaisemmin jostain lukenut, että new yorkcity passilla voisi ohittaa jonoa, mutta ei ainakaan tässä top of the rockissa. Toisaalta, kun lippu hissiin oli jo etukäteen tiettyyn kellonaikaan, niin jonotus ei ollut ollenkaan paha. Ehkä vartissa oltiin jo ylhäällä.

// Top of the Rock/  30 Rockefeller center/  New York/  NY/ 10112

Pictures: Anna / Annalla

DSC_2654

2 kommenttia artikkeliin ”Top of the Rock

  1. Voi kiitos Anu, ja juu, oli kyllä ikimuistoinen matka. Mä olen matkoilla koko ajan kamera valmiina, melkeinpä kävelen eteenpäin tihrustaen linssin läpi. Niin paljon tykkään kuvailla 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s